Vi kommer till dig och installerar

Laddbox för elbilar

Vi erbjuder följande:

  • Kostnadsfri offert oavsett om ni vill använda er av en gammal motorvärmar-installation, utföra en ny-entreprenad med elbilsladdare på stolpe eller eventuellt dra kablage i garage. Allt är fullt möjligt.
  • Vi inkluderar allt under samma offert: grävning, el-arbeten, projektering och utförande.
  • Vi och våran laddbox uppfyller alla krav för Naturvårdsverkets bidrag. Laddboxarna vi använder har intern mätning, TYP2-uttag och lastbalansering för lättare användning.
  • Laddboxen finns även i ett förberedande utförande där man kan förbereda hela funktionen och programmeringen i dess helhet men inte köpa själva laddboxen. På så sätt kan man nyttja naturvårdsverkets bidrag till att bygga ut infrastrukturen för era elbilsladdare och sedan lätt komplettera med laddare genom att ”klicka i den” efter behov och på så sätt spara in en stor del av kostnaden i början. Observera dock att man måste köpa åtminstone en laddbox som fungerar som master, resterande kan förbli i det förberedande tillståndet.
  • Enkel betallösning. Vi erbjuder genom vår samarbetsparter och leverantör av laddboxar en betallösning som gör att ni som företag eller BRF aldrig behöver sköta hanteringen av fakturor, RFID-brickor, support, användaravtal och liknande. Denna betallösning är dessutom kostnadsfri för företaget eller bostadsrättsföreningen. Se mer om detta nedan.

VI UTFÖR ÄVEN:

Säkringsändring >

Elbesiktning >

VAD SKA DU TÄNKA PÅ?

Bra att veta inför installation av laddbox

Vi rekommenderar inte att man överstiger 3x16A (11kW) förklarar nedan varför: När man köper och förbereder sitt hem för en elbil måste man tänka på att en elbil som laddar fullt drar väldigt mycket ström och den gör det konstant till skillnad från andra apparater.

Det kan ibland bli problem att huvudsäkringarna går för att man använder andra tunga apparater samtidigt som exempelvis spis, ugn, tvättmaskin/torktumlare/diskmaskin och andra apparater som drar mycket el. Det finns 2 olika alternativ för att motverka att huvudsäkringen går och det är antingen en lastbalanserare eller en smartare användning.
Vi anser att det senare (smartare användning) av dessa två är den mest hållbara och därför jobbar vi endast med ovanstående smarta boxar.

Utöver det faktum att det inte är nyttigt att ha en hög balastning på sitt elnät under långt tid så har dessa boxar en funktion i moln/app-tjänsten där man kan ställa in att bilen laddar mindre på dagen och mer på natten.

Man kan räkna löst på att en elbil laddar ungefär 1km per Ampere och timme beroende på väderförhållanden och batteri.

Skulle ni då ladda er bil på 3x16A (11kW) efter klockan 22 till klockan 06 på morgonen, bör ni få ca (3×16=48Ax9tim)=432km i batteriet.Skalar man ner detta ordentligt till 300km är det ändå en körsträcka om 30mil per dag.

Skattereduktion för grön teknik

Från och med 1 januari 2021 kan du som köper och installerar laddbox hemma få grönt rot-avdrag, eller skattereduktion för grön teknik, på 50% av kostnaden för arbete och material.
Det innebär att du inte behöver söka bidrag, utan får avdraget direkt på fakturan, förutsatt att du är beviljad det.

Kontakta oss för offert eller mer info om samarbetspartner, betallösning och projektering.

ELBILSLADDARE FÖR FÖRETAG & BOSTADSRÄTTFÖREING

Vi har hjälpt många företag och BRFer att komma igång med elbilsladdning och under den tiden har vi jobbat fram ett arbetssätt som vi gillar samt valt våra samarbetspartners med omsorg. Allt uppfyller självklart alla krav för Naturvårdsverkets bidrag.

ROT-arbeten på elinstallationer över två timmar.

Vi installerar hos dig

Elektriker till din laddbox
Elkåren Norrort

info@elkaren.se
0704428397
Höstvägen 1, 18631, Vallentuna

kolla elföretaget

SÄKER ELINSTALLATION

Vi är registrerade hos elsäkerhetsverket.
Läs mer här.